Хуберт Хуркач е първият финалист на Мастърса в Шанхай. Световният

...
 Хуберт Хуркач е първият финалист на Мастърса в Шанхай. Световният
Коментари Харесай

Първият финалист в Шанхай е известен: Хуркач профуча през Корда и очаква Григор или Рубльов

 Хуберт Хуркач е първият финалист на Мастърса в Шанхай. Световният номер 17 беше безусловно праволинеен в конфликта си със Себастиан Корда, надигравайки го с рутинното 6:3 6:4 и по този начин ще има опция да се поздрави с втори трофей на това равнище, откакто завоюва купата в Маями през 2021-ва година.

Полякът изнесе следващото си блестящо показване от сервис линията, регистрирайки цели 14 аса против нито една двойна неточност и се нуждаеше от едвам 77 минути, с цел да постави точка на разногласието в дуела.

За българските почитатели на тениса, то това привидно са положителни вести, тъй като Григор е печелил всяка една от двете си срещи с някогашния член на топ 10, само че още е рано да приказваме за отварянето на нова глава в тяхното съревнование, защото нашият съотечественик първо ще би трябвало да преодолее съпротивата на Андрей Рубльов, с цел да доближи до мач с 16-ия подложен.

Срещата привидно започва по-добре за младия американец, който се разправяше с меките втори подавания на противника си и изглеждаше доста по-остър от дъното на корта. Постепенно обаче Хуркач стартира да ниже ас след ас, до момента в който Корда стартира да демонстрира признаци на отмалялост, което беше ненапълно предстоящо, имайки поради 3-часовата му борба с Бен Шелтън на 1/4-финалите.

Всичко това разреши на поляка да отнеме самодейността от своя конкурент и можехме постоянно да забележим колоса наоколо до мрежата, където беше непогрешим и справедливо се стигна до пробив в негова изгода за задатък от 4:2, а след това международният номер 26 не завоюва нито точка повече на посрещане до края на първия сет.

Втората част стартира с незабавен пробив в интерес на по-високоранкирания играч, който показваше ужасно покритие на корта за габаритите си и извличаше голям брой непредизвикани неточности от ракетата на противника си. Корда надалеч не сведе глава и стабилизира доста изявите си на личен начален удар, само че нямаше какво да направи против снарядите на Хуркач и някогашният " Мастърс " първенец удържа до последно преднината си, с цел да си даде нов късмет да завоюва купа от най-престижната категория съревнования след тези от Големия шлем.

BACK IN THE BIG TIME
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР